Maatschappelijk Verantwoordt Ondernemen

underline

MAATSCHAPPELIJK  VERANTWOORDT ONDERNEMEN 

underline

Ook datacenters spelen belangrijke rol in Maatschappelijk Verantwoordt Ondernemen.

Als het gaat om Maatschappelijk Verantwoordt Ondernemen mag het datacenter zeker niet worden vergeten. Op 16 juli 2015 is de regeling van de Europese richtlijn energie-efficiency (EED) in werking getreden met een verlichte energie-audit (zie). Tevens is er akkoord bereikt over het terugdringen van fluorkoolwaterstoffen (hfk’s) in koelsystemen (zie).

Wie duurzaam, verantwoord en misschien wel klimaatneutraal wil opereren zal ook kritisch naar de eigen datacenters moeten kijken. Datacenters staan immers bekend om hun hoge energieverbruik en CO2-uitstoot. Hoe efficiënt is uw datacenter en welke stappen zijn nodig om uw datacenter klimaatneutraal te maken?

Optimaliseren

U wilt blindelings op uw datacenter kunnen vertrouwen. Want uw ICT-systemen moeten altijd beschikbaar zijn. Tegelijkertijd wilt u het energieverbruik van uw datacenter beperken. In veel bestaande datacenters is veel ruimte voor verbeteringen in efficiëntie en duurzaamheid. Zo staat de koeling in een computerruimte bekend om zijn hoge energieverbruik en is dan ook goed te optimaliseren.

Door slimme koeling toe te passen kunt u het energieverbruik van uw koelinstallatie in veel gevallen sterk verminderen door nooit te veel (of te weinig) te koelen, door luchtstromen (zie) in de juiste banen te leiden. Hierdoor gaat minder koelvermogen verloren en hoeft uw koelsystemen minder hard te werken. Uw datacenter verbruikt hierdoor minder energie en creëert minder CO2-uitstoot. Naast de koeling kan vaak ook worden bespaard op de energievoorziening, monitoring, onderhoud en ICT-infrastructuur.

Hoe duurzaam is uw datacenter?

Welke stappen kunt u nemen om uw datacenter (nog) duurzamer te maken? Een energie-audit geeft u antwoord op deze vragen. In een energie-audit wordt het energieverbruik van uw computerruimte nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor u kunt zien hoeveel energie uw datacenter verbruikt, welke componenten hiervoor verantwoordelijk zijn en op welke punten het energiegebruik kan worden geoptimaliseerd. Een energie-audit is dan ook een belangrijke stap op weg naar een duurzamer en wellicht zelfs klimaatneutrale datacenter.

Sommige maatregelen om uw duurzaamheid te vergroten worden ondersteund door de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) met de Energie-Investeringsaftrek (EIA). De EIA is een subsidieregeling voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen waarmee een deel van de investering kan worden afgetrokken van de fiscale winst.

Wij kunnen u helpen met de uitvoering van energie-audit, de kosten-batenanalyse, voor uw datacenter als onderdeel van uw complete energie-audit of het implementeren van de beoogde besparingsmaatregelen?

Ons datacenter

Ook wij werkt hard om een steentje bij te dragen aan een groene wereld. Door energiezuinige maatregelen in het datacenter waar wij onze website onderbrengen, zijn zij door “The Green Web Foundation “gekwalificeerd als GREEN Hosting Provider.

 

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

underline

Wij gaan graag de dialoog met u aan en geven inzicht in mogelijkheden voor uw specifieke wensen en eisen. Ook beantwoorden wij graag de vragen die de informatie op deze pagina eventueel oproept. Wij nodigen u dan ook uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via ons telefoonnummer of stuur ons een e-mail.

mail  whatsapp  telefoon 

info@datacentermanagement.nl | +31(0)6-21293429