Together we care

underline

 

Together we care

underline

 

 

Een netwerk van onafhankelijke specialisten

Datacenter Management is een netwerkorganisatie zonder winst oogmerk, die de fysieke ruimte ontwikkelt, creëert en beheert voor beveiligde opslag en transport van data. Afhankelijk van het vraagstuk, bieden wij maatwerk oplossingen voor:

 • (Kleine of Micro) datacenters,
 • Computerruimte
 • Bedrijfskritische en technische faciliteiten,
 • Netwerklocaties,
 • Serverruimte
 • MER- of SER-ruimten.

Ieder bedrijf is uniek, met eigen vraagstukken op het gebied van gegevensbeheer en -overdracht. Daarom werken wij voor ieder project met een ander team experts. Maar wat de samenstelling van het team ook is, wij geloven altijd in de kracht van samenwerking met respect voor de maatschappij, het milieu en uw financieel resultaat.

Wij zijn een netwerk van onafhankelijke specialisten die duurzaamheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw bedrijfskritische omgevingen op de eerste plaats zet. Wij kunnen de grote lijnen overzien en hebben oog voor detail. Wij inspireren op een creatieve manier, wat wonderen kan doen voor uw visie en bedrijfsvoering.

 

WAAROM DOEN WIJ DIT?

underline

Wij vinden het leuk om samen te werken

Dit doen we omdat wij het leuk vinden om samen te werken in een complexe bedrijfskritische omgeving. Wij zijn hier heel goed in en hebben ons de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven die zich richten op het ontwikkelen, bouwen en beheren van kleine datacenters van 1 tot maximaal 100m2. Voor veel mensen en organisaties betekende het internet een ware revolutie. Al sinds de begindagen, halverwege de jaren ‘90, waren wij diep onder de indruk van de mogelijkheden en het potentieel dat dit reusachtige netwerk bood. Vrijwel ongemerkt veranderde onze hobby zich in ons werk, dat in de 21e eeuw steeds complexer en multidisciplinarder wordt.

De afhankelijkheid van het internet en uw bedrijfskritische applicaties worden steeds groter waardoor de betrouwbaarheid en beveiliging van uw datacenter toeneemt. Uw datacenter moet 100% van de tijd optimaal functioneren maar het feit dat iedereen het wereldwijde web op kan, betekent dat de drempel voor kwaadwillende partijen óók laag is. Het belang voor een goed georganiseerd datacenter, in eigen huis of in de cloud wordt steeds belangrijker voor uw bedrijfsvoering.

Wij doen dit werk omdat we geloven in de kracht van (ICT) netwerken. Omdat wij willen meehelpen het fysieke netwerk te bouwen dat van de wereld een betere plek maakt. We vinden de vraagstukken van onze klanten stuk voor stuk fascinerend. We genieten ervan om met andere experts samen te werken en zo tot passende en duurzame oplossingen te komen. En stiekem zijn we er trots op dat Nederlandse organisaties zo vooruitstrevend zijn en dat wij daar een steentje aan bij kunnen dragen.

WAT DOEN WE PRECIES?

underline

Soms is het niet zoals u het graag zou willen

Internet of Things (IoT), de adoptie van de cloud, wachtwoorden, factuurgegevens, databases, maar ook het netwerk om deze diensten wereldwijd te leveren: stuk voor stuk zijn dit voorbeelden van bedrijfskritische gegevens en diensten. Informatie die vertrouwelijk is en het functioneren van uw organisatie direct beïnvloedt. Geen wonder dat u deze gegevens op een veilige plek wilt opslaan.

Een datacenter is zo’n plek. In een bewaakte ruimte, uitgerust met klimaatbeheersing, noodstroom en automatische brandblussers, staan racks vol apparatuur tevreden te pruttelen. De knipperende lampjes verraden een driftige activiteit van de servers, die middels de netjes geordende kabels met elkaar en met de buitenwereld verbonden zijn. Wat voor de leek aan een scène uit een science-fictionfilm doet denken, is voor dat voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Een datacenter is het toonbeeld van technische kennis en innovatie. Hier komen disciplines samen als:

 • Elektrotechniek,

 • Warmte- en koudetechniek,

 • Luchtbehandeling,

 • Bouwkunde,

 • Fysieke en ICT Beveiliging

 • Netwerk engineering.

Soms is het echter niet zoals u het graag zou willen. Is er een koelprobleem, heeft u meer capaciteit nodig of wilt u het onderhoud optimaliseren. Maar ook wanneer uw organisatie de behoefte aan een nieuw of verbeterd datacenter heeft, kan het een hele klus zijn om de nodige professionals op het juiste moment bijeen te brengen.

HOE REALISEREN WIJ DIT?

underline

Wij bieden antwoord op de vragen die datacenters oproepen

En daar komt Datacenter Management kijken. Wij stellen het ‘team van experts’ samen dat een betrouwbare oplossing voor uw bedrijfskritische omgeving biedt. Een oplossing die innovatief en duurzaam is, omdat we ruimte laten voor groei en nieuwe technische ontwikkelingen. Concreet bieden wij hulp bij de volgende vraagstukken:

 • Door grote groei heeft uw organisatie de behoefte aan meer ruimte of een compleet nieuw datacenter

 • U wilt uw apparatuur naar een externe co-locatie verhuizen

 • U wenst energie en geld te besparen in uw datacenter

 • U wilt dat er adequaat wordt gereageerd op alarmen

 • Er is een koelprobleem in uw datacenter

 • U wilt het onderhoud optimaliseren

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitdagingen die wij met onze klanten aangaan. Ziet u uw datacenter-gerelateerde vraag of probleem hier niet boven staan, neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Besluit u de handen met ons ineen te slaan, dan speelt Datacenter Management één of meerdere rollen bij de bouw, uitbreiding, upgrade of het onderhoud van uw datacenter:

 • Project- en ad-interim management van korte of voortdurende opdrachten

 • Ontwikkeling van producten en diensten voor uw of andere datacenter(s) door middel van co-creatie

 • Ondersteuning bij energiemanagement en maatregelen voor een verbeterde efficiëntie

 • Ondersteuning bij het opzetten van contractmanagement voor het beheer van uw datacenter

Samengevat levert Datacenter Management u een compleet pakket aan diensten rondom de fysieke ruimte voor opslag en beveiliging van gegevens of transport van data. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt u ook toegang tot onze kennis en ervaring, die wij in een online kenniscentrum met onze klanten delen.

NIEUWS OVER ONS

underline

Wil jij ook onderdeel zijn van Datacenter Management?

underline

Wij vinden het van belang onze dienstverlening te blijven verbeteren en verder uit te bereiden. Wij komen daarvoor graag in contact met experts op het gebied van datacenters die een bijdrage willen leveren in een netwerkorganisatie. Ben jij een expert die het leuk vindt om met ons samen te werken of kent u zo iemand laat het ons dan weten.

wordtonderdeelvanons

OOK TEVREDEN OVER DATACENTER MANAGEMENT?

underline

 

 Of vindt u dit een goed initiatief, beveel ons dan aan bij een van uw contacten (klanten en/of experts) binnen uw netwerk zodat wij samen verder kunnen bouwen aan een netwerkorganisatie voor (kleine) datacenter. Wanneer u ons aanbeveelt en dit wordt een nieuwe klant, dan krijgt u, en een gezin zonder elektriciteit in een rampgebied of crisissituatie van ons een originele WakaWaka Light. 

 

wakuwaku

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP

underline

Wij gaan graag de dialoog met u aan en geven inzicht in mogelijkheden voor uw specifieke wensen en eisen. Ook beantwoorden wij graag de vragen die de informatie op deze pagina eventueel oproept. Wij nodigen u dan ook uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via ons telefoonnummer of stuur ons een e-mail.

mail  whatsapp  telefoon 

info@datacentermanagement.nl | +31(0)6-21293429